Un bloc dedicat a la cultura diària, tot allò que llegim, tot allò que veiem, visitem o escoltem. Una opinió personal amb ànim constructiu i cultural.

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Exposició : “Indiketes, la cultura ibèrica a Empúries i Castell”

Palamós és d’aquelles viles marineres de la Costa Brava que no necessita presentació.
Doncs, bé, si sempre ha estat una de les “ànimes de la festa” popular i cultural de les comarques costaneres de la província de Girona, ara a més presenta una oferta d’iniciatives culturals per a tots els gustos, edats i butxaques, com la que presento a continuació:

El Museu de la Pesca de Palamós presenta una exposició temporal que duu per títol: “Indiketes, la cultura ibèrica a Empúries i Castell”. L’objectiu d’aquesta exposició, per cert gratuïta, és l’acostament Indiketes, la tribu ibèrica que habitava aquestes terres de l’Empordà, tribu que va conviure un temps amb grecs i romans quan van arribar a la Península. 

La exposició, a més, és un homenatge a tota aquella gent: científics, estudiants i habitants d’aquestes conrades en l’actualitat... els quals han ajudat a desenterrar i a conservar aquest llegat del nostre passat; de les nostres arrels com a poble, en un primer moment amb el contacte dels Indiketes amb els grecs d’Emporion i després al costat dels romans d’Emporiae.




L’exposició, no gaire extensa així que es visita perfectament en família, ens mostra, a través de panells que recullen unes breus explicacions, amb fotografies o dibuixos, del que el visitant pot observar dins les vitrines, objectes que reprodueixen la vida diària d’aquest poble, a través de les excavacions efectuades al jaciment ibèric de Castell (Palamós) i ens mostra objectes usats pels Indiketes, des del segle VI aC fins el segle I dC, ja sigui en perfectes reproduccions arqueològiques o amb objectes descoberts al jaciment. Tot i la gran quantitat d’informació de la que es disposa no s’ha trobat la ciutat originaris d’Indika, capital d’aquest poble de l’antiguitat, tot i que les fonts escrites apunten que es trobava al costat d’Emporion.

Potser en breu es podrà ampliar la informació de la que disposem afegint noves dades presentades en una nova exposició, esperem que així sigui. Mentrestant gaudim de la que ara se’ns convida a visitar i considerem ben seriosament, ja que hi som, fer una visita al Museu de la Pesca de Palamós on s’ensenya molt acuradament com és l’art de la pesca i com era la vida en una vila marinera, on tots treballaven i col·laboraven, coms els Indiketes, esperem que la cultura del treball en equip i de la solidaritat sigui un bé patrimonial que sapiguem preservar pels que vindran.
© Text i imatges per Carme Folch (cfolcat@yahoo.es)

Exposició :
“Indiketes, la cultura ibèrica a Empúries i Castell”  ----Fins 12 de Desembre de 2010----------  Preu:  GRATUÏT-----------
Museu de la Pesca de Palamós
Moll pesquer, s/n- 17230 Palamós
Tel: 972-600424
Del 24 de setembre fins el 12 de desembre de 2010-10-12 De dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h.
Diumenges i festius de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Dilluns no festius, tancat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada